Atentie la carnea de pasare! Gainile, vinovate de infectiile urinare la femei

Mai mult de un milion de femei din Marea Britanie sufera de infectii urinare in fiecare an. Oamenii de stiinta au descoperit vinovatul de producerea acestor infectii: gainile.

Pâna acum, se ştia că bacteria E.coli este răspunzătoare de producerea infecţiilor, însă ceea ce nu se cunoştea era mediul din care aceasta provenea. În urma unui nou studiu canadian, s-a descoperit că E.coli, care provoacă infecţiile urinare la femei, provine din carnea de pasăre, potrivit dailymail.co.uk.

O echipă de cercetători de la Universitatea McGill din Montreal a comparat amprentele genetice ale bacteriei E.coli din infecţiile urinare cu 320 de mostre de E.coli din carnea de pasăre, porc şi vită. În mod surprinzător, au descoperit o asemănare cu carnea de pasăre.

"Carnea de găină ar putea fi un rezervor pentru E.coli. Bacteria produce infecţii precum cele ale tractului urinar", a spus autorul studiului Amee Manges.

Potrivit datelor cercetării, infecţiile provin direct de la păsări şi nu prin contagiune în timpul alimentării.

 

sursa: rtv.ro

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org