Partea din baie pe care nu o speli niciodată, deși ar trebui

Baia ta arată impecabil, toaleta strălucește, chiuveta e impecabilă, cabina de duș e fără cusur, oglinda zici că e nouă și gresia și faianța nici nu par folosite.

Uită-te mai bine! Șina dușului/ șina de culisare strânge mucegai pe care nici măcar nu îl vezi.

Poate crezi că acest aspect nu este atât de important, dar dacă observi că ușa dușului e greu de deschis cu siguranță ai nevoie să elimini mizeria care s-a adunat în spațiul acela îngust.

Cum curățăm șina de culisare? Oțetul alb este cea mai simplă, naturală și eficientă metodă.

Ai nevoie de:

- oțet alb
- hârtie de bucătărie/ șervețele de hârtie
- apă
- o periuță de dinți mai veche

Procedul în sine este unul foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să torni oțet în șina de culisare și cu ajutorul periuței de dinți să îndepărtezi toată mizeria acumulată în spațiul în care trece ușa dușului.

Pune apoi apă și cu ajutorul șervetelor de hârtie șterge cu grijă.

Dacă nu ai curățat de mult această zonă și murdăria deja s-a întărit, lasă peste noapte oțetul să acționez și a doua zi continuă procesul.

Muceagaiul este un pericol pentru sănătatea noastră. Există peste 270 de specii de mucegai. Sporii de mucegai sunt responsabili de apariția alergiilor, a afecțiunilor respiratorii, a astmului sau a durerilor de cap. Unele specii elimină micotoxine ce pot afecta sistemul nervos ducând chiar la apariția depresiei și a problemelor de memorie.

Dacă aveți secreții nazale, ochi roșii și strănutați mai des decât de obicei, se poate să aveți mucegai în casă.

O expunere îndelungată la sporii de mucegai poate duce la probleme serioase de sănătate, dureri articulare, musculare, tulburări neurocognitive, probleme renale sau gastrointestinale și vederea poate fi afectată.

Cei mai afectați de mucegai sunt copii al căror sistem imunitar slăbește.

Aerisirea camerei și eliminarea mucegaiului pot preveni astfel de afecțiuni.

 

 


sursa: unica.ro

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org