Top 6 minciuni legate de nutritie. Vezi despre ce alimente ti-ai format o parere gresita

Nutritionistii au pareri diferite in ceea ce priveste alimentele de baza pe care le consumam. Iata cateva dintre produsele care nu sunt atat de rele pe cat se spune.

1. Ouale sunt rele pentru sanatatea ta

Ouale sunt numite "multivitaminele naturii" pentru ca nutrientii pe care acestea le contin sunt suficiente pentru le transforma intr-un pui de gaina.

Chiar daca acestea au fost ani la rand considerate rele pentru organism datorita nivelului mare de colesterol pe care il contin, acestea raman cea mai buna sursa de multivitamine, antioxidanti proteine si minerale din lume.

De asemenea, acestea sunt o excelenta sursa de colina, un nutrient foarte important pentru organism.

2. Grasimile saturate sunt nesanatoase

Timp de mai multe decenii, oamenii au crezut ca acestea duc a cresterea riscului de aparitie a unei boli de inima.

Studiile din ultimii ani au aratat ca acestea sunt complet inofensive, acestea crescand nivelul colesterolului bun in organism.

3. Cafeaua este rea pentru tine

Intr-adevar, pe termen scurt, aceasta creste tensiunea arteriala, dar pe termen lung studiile au aratat ca aceasta ajuta la reducerea riscului aparitiei mai multor boli, printre care Parkinson si Alzheimer.

4. Carnea e nesanatoasa

Din diferite motive, oamenii au tendinta a da vina pe dieta bogata in proteine animala pentru diferite boli de inima sau diabet.

Cercetarile realizate in acest sens nu au gasit dovezi care sa sustina aceste afirmati.

Este adevarat ca preparatele din carne precum mezelurile sunt extrem de nesanatoase, insa carnea neprocesata nu are nimic de a face cu acestea.

5. Cea mai sanatoasa dieta este cea bazata pe putine grasimi si multi carbohidrati

Cel mai mare studiu facut pe acest tip de dieta, care a avut ca subiecti nu mai putin de 478.835 de femei, a demonstrat ca diferentele sunt irelevante atunci cand este in discutie riscul aparitiei unei boli de inimi sau a unui tip de cancer.

6. Sarea este nesanatoasa

In timp ce autoritatile apeleaza la tot felul de campanii pentru a atrage atentia asupra problemelor cauzate de folosirea sarii in exces, aceasta este buna daca este folosita in cantitati moderate.

Sarea ajuta la cresterea presiunii arteriale, care este necesara persoanelor care sufera de hipotensiune arteriala.

 

 

 

sursa: perfecte.ro

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org